Gekmakende complotten

Jacky vertelde al eerder hoe de coronapandemie druk op haar vriendschappen zet. In haar derde bijdrage uit ze haar ongerustheid over de gigantische opkomst van complottheorieën. Komen die allemaal voort uit angst en onzekerheid? Jacky zoekt vaak de rust op in de natuur en houdt contact op de manieren die nu wel kunnen.

‘Complottheorieën…ze schieten als paddenstoelen uit de grond.. De een nog gekker als de ander…Van verscholen pedofiele netwerken(Met lange Frans als aanhanger..?!)Tot aan een man welke arts claimde te zijn(zonder mondkapje) En zegt aanwezig te zijn bij de demonstratie(tegen coronaregels)om de mensenrechten te verdedigen…Want…Jaaa het word nog gekker…Hele pandemie is onzin ..Het is 1 groot toneelspel van de regering waarin alle artsen meespelen…Er liggen na zijn zeggen ook geen patiënten op de intensive-care. En jaaa…Nu komt de kers op de taart… De regering wil ons vermoorden doormiddel van de vaccins!!

En dan denk ik…Waar in godsnaam ben ik beland… Of terwijl…WTF?!  Wat gaat er in een mensenhoofd om dat hij/zei gevoelig word voor dit soort onzin..?! Komt het doordat men in onzekere tijd toch onbewust de drang voelt om iets tastbaar te maken.. Omdat omgaan met onzekerheid voor bepaalde mensen simpelweg niet haalbaar is.. Komt het niet allemaal voort uit angst en onzekerheid.. Labiliteit door en eenzaamheid door social-distancing en weinig afleiding..? Ik denk wel dat daar de basis ligt van deze gedachten.. Maar ja wie ben ik..?

Weet wel wat dit alles met mij doet…Beangstigd mij om te zien hoe vatbaar mensen zijn voor het geloven van niet onderbouwde theorieën.. Wat als het zo doorgaat? Sowieso vind ik het vreselijk om te zien wat het met de mensen doet… Iedereen is opgefokt…… Chagrijnig… Vooral in het verkeer duidelijk merkbaar. Mensen hebben allemaal een negatieve pessimistische houding. En dit vind ik jammer en onnodig.. Probeer te kijken naar de dingen die je wel hebt.  En als je niet lekker in je vel zit zoek dan de rust op ipv de confrontatie…(Zie mijn foto)En heb je nou juist wel behoefte aan contact doe dat op de manieren die wel kunnen nu. Hoe meer wij ons er allen aan houden des te eerder het achter de rug zal zijn. Stay safe! Liefs..’

Wandelingen en natuurfotografie helpen Jacky de rust te bewaken.

VerhaalperMens wil de stemmen laten klinken zoals ze bedoeld zijn. De verhalen spreken voor zich. Daarom kiezen we ervoor om de ingezonden teksten niet aan te passen of te redigeren. Wel voegen we aan elke bijdrage een samenvattende inleiding toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.