De drukte missen

Annemarie vertelt in haar achtste bijdrage over haar werk in de Moddermolen, een buurtkamer van perMens in Amsterdam Centrum. De coronamaatregelen zorgen dat ze haar werk anders moet indelen. Annemarie mist de gezellige drukte van weleer. Gelukkig geniet ze ook van het mooie weer: 

‘Wat hebben we een mazzel met dit mooie weer !!! Je zou bijna vergeten dat we nog steeds te maken hebben met Corona, en dat zelfs sommige regels aangescherpt zijn. Dat wordt helaas ook wel eens vergeten als men erop uitgaat…..

Ik ben (nogmaals) wel ontzettend blij dat ik weer kan werken (dagbesteding), al is het dan wel enigszins aangepast. Ik werk bijvoorbeeld op dinsdag in Amsterdam Centrum in de buurtkamer Moddermolenstraat, voor de Corona maatregelen werkte ik daar op de maandag. Gezellig met de veegploeg, als manusje van alles en het verzorgen van de lunch voor de veegploeg. Omdat we daar niet meer met te grote groepen aanwezig mogen/kunnen zijn vanwege de Corona maatregelen, zijn we opgesplitst. Dat wil zeggen dat de veegploeg nu in twee groepen op verschillende dagen werken, en dat ik van de maandag naar de dinsdag verplaatst ben. Ik begrijp dat wel, maar vind het ook wel jammer. Ik vond het juist zo gezellig op de maandag, het was lekker druk en gezellig. Nu ik op de dinsdag werk, mis ik juist dat: de gezellige drukte !! Begrijp me niet verkeerd, vind het op dinsdag ook leuk, ik werk vast met 2 andere vrouwen, en dat is ook gezellig….maar toch anders.

Wat ook jammer is, omdat het een buurtkamer is, dat er veel minder inloop is. Normaal komt er wel eens een buurtbewoner binnen voor een kopje koffie, voor een praatje of eventuele hulpvraag. Dat is nu veel minder, waardoor het dus ook veel stiller is….

Het blijft dus voorlopig schommelen tussen Corona regels, werken, gezelligheid en wat is wijs…. Hoop maar dat we er toch een beetje naar uit kunnen kijken, dat het meeste snel weer terug naar normaal gaat…..dat helpt geestelijk namelijk ook. Bij mij helemaal, kan goed handelen naar het moment zelf, maar enige vastigheid brengt toch ook veel rust mentaal.’

Annemarie vierde de komst van het desinfectiepaaltje bij de buurtkamer.

VerhaalperMens wil de stemmen laten klinken zoals ze bedoeld zijn. De verhalen spreken voor zich. Daarom kiezen we ervoor om de ingezonden teksten niet aan te passen of te redigeren. Wel voegen we aan elke bijdrage een samenvattende inleiding toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *