Koken voor de buren: wat extra geld en lekkernijen in ruil

Dit is alweer de vierde bijdrage (ingezonden op 10 april) van trouwe blogster Rachab, een vrouw van zestig die nu twee jaar zelfstandig woont. Rachab is actief in de cliëntenraad van VBSCW. 

Vorige week vertelde Rachab al dat ze van koken houdt. Ze is flink in de weer om lekkers te maken voor haar buren die volop eten bij haar bestellen en ze krijgt daarvoor wat geld en ander lekkers in ruil. Het geld dat Rachab hiermee verdient, wordt aangevuld met het geld dat doorbetaald wordt voor de dagbesteding en cliëntenraad, ook al gaan die activiteiten niet langer door. Daardoor heeft Rachab nog genoeg geld om eten te kopen. Ze is heel blij dat er weer een paar grote winkels openden. Ze weet dat ze op donderdag eieren moet kopen in de supermarkt, want dan kan ze er twintig kopen voor anderhalve euro:

“Ervaring in quarantaine virus. Om maar niet te benoemen de naam van deze virus . wat erge virus. ik vind het een erge belevenismijn week begin soepel. ik luister de hele dag naar muziek , dat vindt ik leuk en gezellig. voor de rest ben ik gaan lopen folders rondbrengen hier bij mij in de buurt 10 min. lopen ver van mijn huis. daarna ben ik gaan boodschappen doen en thuis gekomen eten voor mij zelf klaar maken. dit was maandag. Dinsdag was bijna de hele dag thuis, om 4 uur was ik naar de apootheek om mijn medicijnrol op te halen. En dan weer thuis eten voor mijn zelf klaar maken ik heb lekker Arubaanse brood klaargemaakt.

dat was een rustige dag voor mij, hele dag naar muziek luisteren. De apootheek deur was steeds dicht getimmeerd dus buiten staan 1,5 meter afstand je medsicijn aannemen. woensdag in de ochten uren een paar pasteitjes gemaakt en een paar mensen gaan zegenen om te proeven, zo maak ik mijn product populair, mensen kunnen bij bestelingen doen. ik krijg bij een van mijn buurvrouwen een pak snoep voor terug dat vind ik heel leuk. dat was voor de buren bij mij hier in de Flat.’ daarna ben ik iets verderop voor een echtpaar 4 pasteitjes gebracht om te laten proeven. zo maak ik reclame voor mijn producten,kan ik bestellingen krijgen.

De boodschappen die Rachab vorige week kon kopen

donderdag was ik naar vomar gegaan om eieren te gaan hallen, daar zijn ze 20 voor 1,50, aleen op donderdag en ze lekker en goed ook. dat had ik half uurtje heen gelopen en half uurtje weer terug gelopen. dan om 5uur heb ik mijn eten klaar gemaakt een voordeel is dat ik een beetje geld voor mijn eten krijgt en lekkers van andere buren . van mijn buurman tegenover heb ik indische pasteitjes kadoo gehad zo dan ik ook lekker genieten van indonesiche pasteitjes.

vandaag vrijdag ga ik weer boodschappen doen en daarna ga ik een simpelle nasi maken want heeft een buurvrouww bij mij besteld en krijg weer een paar centjes om ijn eigen dingen te doen
vandaag gaat een aantal grote winkels weer open dus moet ik naar C&A om mijn te kijken als ze open zijn om mijn bestelde leren op te hallen. volen de t v is er een beetje controle op de ziekte. dus gaat vandaag een antaal grote winkels open. verleden had de C R en de vrijwillegerswerk ons betaald, dus dat een goede hulp om boodschappen te kunnen doen. dus vandaag winkelen joeoepi.”

VerhaalperMens wil de stemmen laten klinken zoals ze bedoeld zijn. De verhalen spreken voor zich. Daarom kiezen we ervoor om de ingezonden teksten niet aan te passen of te redigeren. Wel voegen we aan elke bijdrage een samenvattende inleiding toe.

Een antwoord op “Koken voor de buren: wat extra geld en lekkernijen in ruil”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *