Balen van de ‘geen bezoek-regeling’

Herman woont in De Brecht in Amsterdam, waar mensen met langdurige psychiatrische problemen wonen. Hij is daarnaast ook lid van de cliëntenraad van VBSCW. In een vorige bijdrage vertelde Herman al over de impact die de coronamaatregelen op zijn leven hebben. Volgens de ‘geen bezoek’-regeling moet hij de wekelijkse bezoekjes van zijn zoontje al maandenlang missen. Maar dat zijn zoontje ook niet meer verschijnt op de Skype-afspraak, terwijl hij wel via de computer lessen volgt, snapt Herman niet. Het missen van zijn zoontje zorgt voor erg veel verdriet.

Herman in zijn kamer vol voetbalposters
maar zonder bezoek

‘De corona-crisis heeft mij zowat bij mijn strot. Ik heb mijn zoontje nu al de gehele crisis niet meer gezien of ontmoet. En ook via SKYPE kom ik hem niet te zien en waarom is mij een raadsel. Want hij leert wel gewoon op afstand neem ik aan dus dan zou je denken dat effe naar pappa zijn SKYPE gaan niet zo heel moeilijk is. Maar nee, niets van dit alles, alleen maar een grote ruis op de lijn en dat is niet zo fijn. Het doet egwel ontzettend veel pijn. Maar ik moet dan maar heel groot en sterk zijn. Want de gedachte dat ik mijn zoontje niet meer zou zien maakt me gek. En hoe krijg ik nu boven dat lek?

Ik zou er effe snel naar toe kunnen gaan maar dan loop ik het risico een brandhaard te zijn en dat is dan dus ook niet zo heel fijn. De telefoon wordt niet opgenomen, eerder vermeden, en effe SKYPEN dat is dus ook alweer van eeuwen geleden. Toch vind ik dat ik eventuele ruzies goed aan het ben vermijden, maar waarom moet ik dan nog steeds zoveel pijn lijden? Zijn er ook nog leuke meiden? Kinderen geen bezwaar dus zie maar!

Groetjes van: Herman uit Amsterdam.’

VerhaalperMens wil de stemmen laten klinken zoals ze bedoeld zijn. De verhalen spreken voor zich. Daarom kiezen we ervoor om de ingezonden teksten niet aan te passen of te redigeren. Wel voegen we aan elke bijdrage een samenvattende inleiding toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *