Meer angst, haat en agressie door corona

Mo is ervaringsdeskundige en stagiair bij VBSCW. Eerder vertelde Mo hoe de coronacrisis voor een extra deuk zorgde in zijn vertrouwen in de regering en de media. In deze tweede bijdrage (ingezonden op 1 mei) schrijft Mo hoe hij de impact van de coronamaatregelen op de medemens ervaart. Hij ziet veel angst, haat en agressie op straat en in de supermarkt. Ook al vindt hij dit moeilijk, hij begrijpt ook dat het voor heel veel mensen extra onzekere tijden zijn.

‘Ik ben Mohammed ervaringsdeskundige op breed gebied, ik volg ook een opleiding bij Howie The Harp als professioneel ervaringsdeskundige medewerker. En ik loop stage bij de volksbond met heel mijn hart en ziel zet in mijn in voor de meest kwetsbare mensen van de samenleving.

Ik merk nu dat de corona al een paar weken actief is en de maatregels zijn verscherpt mensen ook steeds meer agressiever zijn geworden en asocialer. Dat merk je als je naar de supermarkt ga of ergens anders naar toe moet men is zo egoist en agressief ik ik ik en de rest kan stikken in zo een verrotte wereld leven wij nu. 

Gelukkig niet iedereen maar wel de grootste gedeelte , of het alleen met corona te maken heeft denk ik zelf niet echt. Denk dat ook andere factoren mee spelen zoals in eens vallen heel veel dingen weg, mogen ze niet veel meer, stress, en sommige zijn zelf hun baan of hun zaak kwijt geraakt, diep in de schulden, en meneer Rutte die ze steeds voor liegt. Het wordt ook te veel voor de mens en dan reageren ze het af op een ander misschien ben jij net klaar met werk wil je nog naar de supermarkt en krijg je ineens te maken met een agressieve persoon die zijn winkel wagen bijna tegen je wil gooien. 

Mo wenst vrede op aarde.

Mensen gooien hun huisvuil/grofvuil ook gewoon overal het lijkt soms wel een wildwesten , en zeg je er wat van krijg je het aan de stok. Dus loop ik echt op mijn tenen en blijf positieve want anders is het een gevaar en dan beland in de shit door een ander zijn agressie, corona verschijnselen, stress, en egoisme .

Ik blijf me inzetten blijf positief en blijf mensen helpen die kwetsbaar zijn dat is wat we nodig hebben deze tijd. Samen zijn elkaar helpen en respecteren dan wordt het weer een mooie wereld . 
En ik bid dat de corona heel snel verdwijnt inclusief dat gedrag van sommige mensen . en dat alle mensen die zich inzetten dag en nacht voor anderen ook echt gewaardeerd wordt door de overheid. 

LOVE voor alle zorgmedewerkers / ervaringdeskundigen.’

VerhaalperMens wil de stemmen laten klinken zoals ze bedoeld zijn. De verhalen spreken voor zich. Daarom kiezen we ervoor om de ingezonden teksten niet aan te passen of te redigeren. Wel voegen we aan elke bijdrage een samenvattende inleiding toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *