Jacky wil lichtpuntjes bieden

Jacky (pseudoniem) is alleenstaande moeder van een zoontje van negen maanden en een vrouw met een heftig levenspad. Ze volgde de cursus autobiografisch schrijven en droomt ervan een boek te schrijven over haar leven, waarmee ze lotgenoten en hulpverleners handvatten wil bieden. Met deze droom kwam ze bij VerhaalperMens terecht. We introduceren haar graag als nieuwe blogger! Maak kennis met Jacky:

‘Allereerst super leuk hier te mogen zijn! Mijn naam is Jacky ,ooit in Friesland geboren en nu woonachtig in Hilversum. Alleenstaand mama van een prachtige zoon welke net 9 maanden is geworden, een ware valentijns-baby. Mijn grote trots! 

Verder na een moeilijke jeugd en slechte band met vader al op jonge leeftijd uit huis vertrokken. Begonnen als dakloze…vervolgens kraakpanden. .En uiteindelijk 3 maanden naar gesloten jeugdinternaat. Vanuit daar op kamers.. Dit tot ongeveer mijn 20e jaar waarop ik mijn eerste echte huisje kreeg toegewezen door woningbouw. Hier heb ik ruim 5 jaar gewoond en inmiddels woon ik sinds 14 jaar in prachtige eengezinswoning .Dichtbij de heide, bossen en andere prachtige natuur waar ik dagelijks geniet met hond en kind.

Werken doe ik niet. Ben op mijn 18e na verschillende onderzoeken bestempeld met borderline en later is hier nog ptss bijgekomen. En dus ben ik afgekeurd en leef ik van een wajong uitkering .Heb wel geprobeerd een baan te realiseren maar helaas was dit zowel fysiek als mentaal niet vol te houden voor me.. Enige optie zou zijn maximaal 1 dag per week…Echter word dit door UWV alles behalve aantrekkelijk gemaakt .. Van mijn laatste poging heb ik nog een schuld gekregen ook.. En dus toen definitief besloten de betaalde arbeidsmarkt los te laten.

En dus kwam de vraag aan mij of ik met enige regelmaat een blog wou schrijven hier, als geroepen!Zet me hiervoor graag in en vind t super fijn om mij langs deze weg te mogen uitten!

Ik heb een cursus autobiografisch schrijven gevolgd omdat ik heel graag een boek zou willen schrijven over alles wat ik heb meegemaakt. Ik hoop, hiermee zowel mede-lotgenoten als de hulpverlening een handvat te kunnen bieden in gelijksoortige situaties. Tevens een lichtpuntje te kunnen zijn in de mij bekende donkere momenten van het leven. Want waar een wil is, is een weg!

Hoop ook in VerhaalperMens een toevoeging te kunnen zijn door open en eerlijk te praten over wat mij zoal bezig houd in t dagelijks leven. Waar ik zoal tegenaan loop.. En wat voor gevoelens er bij mij spelen in een tijd als deze.’

Jacky met haar zoontje en hond

VerhaalperMens wil de stemmen laten klinken zoals ze bedoeld zijn. De verhalen spreken voor zich. Daarom kiezen we ervoor om de ingezonden teksten niet aan te passen of te redigeren. Wel voegen we aan elke bijdrage een samenvattende inleiding toe.

2 Antwoorden op “Jacky wil lichtpuntjes bieden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *