De pijnbehandeling in het ziekenhuis is nog steeds niet hervat

Nadja is de 28-jarige secretaris van de cliëntenraad van VBSCW. Ze deelde enkele weken terug een filmpje op VerhaalperMens waarin ze eerlijk vertelde over haar lijdensweg. Nadja lijdt aan CRPS, een heel pijnlijke auto-immuunziekte. Sinds de coronacrisis uitbrak, is de pijnbehandeling in het ziekenhuis, die haar leven een stuk draaglijker maakte, stopgezet.

Nadja’s filmpje werd tientallen keren gedeeld. Haar inbox stroomde vol met steunbetuigingen. Maar helaas heeft het niet mogen baten: Nadja heeft nog steeds geen zicht op de voor haar zo belangrijke pijnbehandeling. Tot haar verbazing kreeg ze zelfs een boze reactie van het ziekenhuis. Nadja hoopt vurig dat haar behandeling spoedig hervat wordt. Verder is ze erg dankbaar om de initiatieven die overal uit de grond gestampt worden om kwetsbare mensen te helpen.

Hoi allemaal,

De laatste keer dat ik iets deelde op verhaalperMens, was het mijn filmpje over hoe mijn pijnbehandeling stop is gezet door het ziekenhuis, voor onbekende tijd door het corona virus. Dit filmpje is heel goed ontvangen op facebook, verhaalperMens en op youtube. Het filmpje heeft zelfs het ziekenhuis bereikt waar het om ging.

Helaas heeft het niet mogen baten, het is zelfs zo gegaan dat ik een boze secretaresse aan de lijn kreeg met de mededeling dat mijn arts behoorlijk kwaad was, vanwege de situatie. Ik begreep die reactie totaal niet, aangezien ik in mijn filmpje niet persoonlijk ben geweest, ik heb geen namen genoemd en heb naast mijn eigen verhaal ook stilgestaan bij de andere behandelingen die als gevolg van de corona crisis zijn stilgezet.

Tot op heden heb ik helaas niks meer gehoord van het ziekenhuis, en heb ik dus ook nog geen behandeling voor de pijn ondergaan. Dit is elke dag weer een gevecht.. Ik merk dat ik ergens wel een beetje onrustig ben of het filmpje ten nadelen gaat werken van mij, dat ze mij expres pas later inplannen of bellen betreft de hervatting. Dit zou uiteraard niet mogelijk moeten zijn, dus we houden vol en nemen de dag zoals hij komt. Ik hoop dat er snel verandering gaat komen en dat de behandeling voortgezet word aangezien er gister een nieuws bericht was dat de IC capaciteit weer op het normale level zit als “normaal”.

Nadja schildert veel: een kunstzinnige afleiding in coronatijd

Ik begrijp best dat er behandelingen stop gezet moesten worden, om de toestroom van corona patiënten te helpen, ik wil ook niet ondankbaar overkomen in mijn verhalen. Het enige wat ik wel fijn had gevonden en met mij denk ik meerdere mensen, was als de ziekenhuizen en de overheid, eerlijk waren geweest over de impact van het corona virus betreft bestaande behandelingen. Als het duidelijk was geweest, dat er tijdelijk minder tot geen behandelingen zouden plaats vinden, dan wist ik en anderen die afhankelijk zijn van een behandeling in ieder geval waar we aan toe waren. Ik neem niemand wat kwalijk, maar neem het feit wel kwalijk dat er verkeerde informatie naar buiten is gebracht waardoor het lijkt alsof je compleet aan je lot word overgelaten.

Laat ik dit verhaal afsluiten met een positieve noot, ondanks dat we er nog lang niet zijn wat het virus betreft en het kunnen terug keren naar een normale samenleving. Ik merk wel dat mensen een stuk vriendelijker zijn tegenover elkaar. Er worden allemaal initiatieven uit de grond gestampt om ervoor te zorgen dat de kwetsbare mensen in deze samenleving, alsnog boodschappen kunnen krijgen, of simpelweg iemand hebben om zo nu en dan een praatje mee te maken (via de telefoon, skype etc.) 

En zoals ik in mijn allereerste verhaal al zei, de mensheid is goed in aanpassingen maken. Dit blijkt wel door hoe wij ons hier met zijn allen doorheen slaan. Ondanks de mindere en soms eenzame momenten, komen we hier uiteindelijk allemaal sterker uit – daar ben ik van overtuigd!

VerhaalperMens wil de stemmen laten klinken zoals ze bedoeld zijn. De verhalen spreken voor zich. Daarom kiezen we ervoor om de ingezonden teksten niet aan te passen of te redigeren. Wel voegen we aan elke bijdrage een samenvattende inleiding toe.

4 Antwoorden op “De pijnbehandeling in het ziekenhuis is nog steeds niet hervat”

  1. Ronnie de beuker

    Wat bent u een ongeloofelijk kaanjer van eenpersoonlijkheid. Ik hep u fillumpje gezien enik voelde echt met u mee.Wat een kracht want ik kan wel zien dat u het niet makkelijk hept.Ik zou die schijtlijster zo wel aan zijn witte jas door de wereld willen trekken.Ze kennetoch ook wel creatief iets bedenken zodat u wel geholpen ken worden.Kijk dat is iets wat ik niet begrijp Zeg maar tegen uw man dat hij u heel vaak moet vasthouden maar niet te stevig

    • Nadja

      Wat een lieve reactie Ronnie!! Bedankt voor uw medeleven, en de super fijne woorden, we trekken de mensen in de witte jassen de wereld nog wel een keer samen door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *