Te voet naar de winkel om de tijd sneller te laten verstrijken

Dit is alweer de vijfde bijdrage van trouwe blogster Rachab, een vrouw van zestig die nu twee jaar zelfstandig woont. Rachab is actief in de cliëntenraad van VBSCW. 

Rachab vertelt hoe de weken sterk op elkaar lijken: twee of drie keer boodschappen doen, in het weekend folders rondbrengen, koken voor de buren, naar muziek luisteren om de verveling te bestrijden. In deze bizarre tijden probeert Rachab bezig te blijven en ze gaat steevast te voet naar het winkelcentrum, omdat dat de tijd dan sneller verstrijkt. Rachab zoekt aantrekkelijke aanbiedingen in de winkel. Als ze bijvoorbeeld heel voordelig een paar kilo’s tomaten heeft gekocht, maakt ze daar tomatensoep van. Ook koopt Rachab Fristi voor haar zoon. Zijn pleegmoeder is besmet met het coronavirus, daar vertelt ze volgende keer meer over. Lees haar vijfde bijdrage hier:

‘zo  gedoe dag alweer deze nieuwe week beste lezers. Deze week was ongeveer hetzelfde als mijn vorige weken. Ik loop soms naar de winkelcentrum om geld te pinnen en boodschappen te doen, niet elke dag natuurlijk 2 of 3 keer per week. Het is ongeveer half uur van mijn huis lopen heen en terug. dus dat neem wel een beetje tijd in beslag. Zo gaat de dag sneller voorbij. 

Thuis blijven zitten is nog saaier. Lopen is watb doen met mijn tijd, dus de meeste tijd is lopen dus. in de weekend doe ik ook de folders in de bus, dat is ook een bezigheid voor mij, al twee jaar dat is gewoon voor mij.door de week boodschappen doen is gezelliger dan de hele dag zitten en wachten voor de etens tijd om 18:00 uur.

Soms als ik ga lopen vindt ik afgeprijsde dingen, zoals tomaten voor 0,75 per kilo, dan koop ik een paar kilo en maak ik dan tomatensoep. ook b v in de suppermarkt goedkope frikandel, doos van 20 voor 2,00 euro. dan ga ik aardappelen schillen en patat, en patat met frikandel is ook een menu in deze bizare dagen een sla erbij of appelmoes. deze dingen die ik doe om de tijd in te winnen.

Een paar drankjes zijn voor Rachabs zoon

afgelopen zaterdag heb ik een nasi gemaakt voor mijn buurvrouw, ze vindt mijn nasi recept lekker. is ook een bezigheid, koken voor mijn buren.ze betalen het ook. dingen zoals eieren is elke donderdag 1,50 bij de vomar. dan ga ik ernaartoe lopen ,er was ook die dag ook fristi yoghurtdrink 3 voor 1 euro dan neem ik een paar voor mij en een paar voor mijn zoon .

ik ben blij met ingezonden stukken en gepubliseerde stukken . ik lees ze allemaal ook r neder maar deze quarantaine is een saai gedoe overal ter wereld mijn kenessen in Curacao en ook hier in nederland verschillende mensen zijn dood waar kennissen, in bejaarden tehuizen waar ze werken. verder om de verveling en saaiheid te bestrijden luister ik naar muziek youtub muziek. ik downloab zangers zoals Phil Colings, Elton John en dominicaanse muziek vanJuan Luis Gerra, Romeo Santo, of Spanjaard Jose Luis Perales, Julio Iglesias en dat soort muziek inspireer me veel ik zing mee, ik dans. op deze manier breng ik mijn dagen door.

bijna elke dag is het hetzelfde, ik vind eigenlijk heel erg saai . nit meer met de clientenraad vergadern fo reizen naar Amsterdam om te koken .trouwens goed nieuws ze willen dat ik meer dagen gaat koken als dagbestediding na deze quarantaine gedoe. verder ben ik aan het zitten wachten totdat het vijf uur is om mijn avond eten te maken. omdat ik tegenwoordig overdag aan het vasten ben en alleen koffie, thee, water drink. of een flesje fristy..zes uur warm dan eten.

ik wens iedereen een gezonde en een geduldige weekeinde toe.

het is een gedoe de pleegmoeder van mijn zoon heeft de besmettelijke ziekte corona op haar werk zijn meer dan twintig mensen maar dat vertel ik in mijn volgende blok want deze verhaal van deze nieuwe week .

dit is mijn ervaring van deze week in de quarantaine’

VerhaalperMens wil de stemmen laten klinken zoals ze bedoeld zijn. De verhalen spreken voor zich. Daarom kiezen we ervoor om de ingezonden teksten niet aan te passen of te redigeren. Wel voegen we aan elke bijdrage een samenvattende inleiding toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *