Het vertrouwen in media en overheid krijgt een deuk

Mo is ervaringsdeskundige en stagiair bij VBSCW. In zijn eerste bijdrage vertelt Mo hoe de coronacrisis voor een extra deuk zorgde in zijn vertrouwen in de regering en de media. Zijn hart gaat uit naar de kwetsbare mensen in de samenleving. Lees hier zijn tweede bijdrage:

‘In eens kwam de corona langs, een virus wat wereld wijd in de lucht hing zogenaamd. de media en radio bombardeerde ons allemaal met het slechte nieuws. ik zelf bleef rustig en positief hier onder terwijl de grootste gedeelte van de bevolking heel paniekerig deed en ook echt angstig was geworden. En al heel snel kwam ook de RIVM/GGD met verschillende maat regelen waardoor mensen nog meer in paniek raakten. 

Scholen en horeca bijna alles op slot waar veel mensen kwamen daar zat het gevaar juist, vooral als iemand griep/verkoudheid had of zo kon men makkelijk een ander opsteken. Mensen raken hun baan kwijt hun zaak kwijt en sommige zelf hun dierbare kwijt. En dan vraag ik me wel af waarom liegt Rutte nu in deze moeilijke tijd tegen ons allemaal.

Op straat was het duidelijk te zien mensen met mondkapjes en handschoenen aan en nog lopen ze met een grote boog om jou heen, ik moet er zelf alleen maar om lachen hoe ziek kun je mensen nog maken door angst en paniek aan te zaaien.  Daar is de media en onze politiek heel goed in , Als het echt zo ernstig zou zijn dan helpen die mondkapje en handschoenen echt niet want het zit in jou kleding in jou haar overal. En natuurlijk ben ik voorzichtig dat ben ik mijn hele leven al, maar ik volg mijn hart ik zoek het zelf uit en praat en lees dus hoef ik niet naar de grootste leugenaars/bedriegers te luisteren zoals de media en onze regering/politiek.  

Ik heb ook gewoon mijn stage gelopen de eerste 3 weken midden in die hectiek van het corona virus. Er kwam Steeds meer regels afstand en het ging van kwaad tot erger waardoor mensen zelf de supermarkten leeg haalde en elkaars hersenen bijna insloegen om wc papier.Ik ga gewoon naar buiten doe mijn boodschapje en mijn wandeling en geniet van het mooie weer. En was mijn handen dan als ik weer thuis ben natuurlijk ook wel extra voorzichtig vooral voor ouderen. En nu moeten wij echt gaan wennen aan die anderhalve meter waar dan ook.

Ik heb nare gevoelens over deze corona virus maar als ik praat wordt voor gek verklaard of uitgelachen maar dat maakt niet uit men moet zelf weten waar hij zei in wil geloven. Nu het te heet wordt gaat de overheid en de politiek zijn ware aard laten zien en jammer dat heel veel mensen nog steeds slapen. Het is een vieze spel en de mens wordt tegen elkaar opgezet komen meer moord partijen meer geweld meer huiselijk geweld en ik kan zo nog uren doorgaan kijk om me heen ook buitenland. Waar zijn alle leider zogenaamd 

Een ding hoop ik oprecht voor iedereen wordt wakker en laten wij samen kijken hoe wij onze mooie Nederland terug krijgen en niet laten bedonderen door wereld leiders en de politiek.
Het ergste vindt ik het voor onze mede mensen die een kwetsbaarheid hebben en in een lastige pakket zitten nu bijna heel veel niet meer mag en kan, ik bid en hoop op vrede.’

VerhaalperMens wil de stemmen laten klinken zoals ze bedoeld zijn. De verhalen spreken voor zich. Daarom kiezen we ervoor om de ingezonden teksten niet aan te passen of te redigeren. Wel voegen we aan elke bijdrage een samenvattende inleiding toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *