Waardering voor collega’s in de zorg

Mo is ervaringsdeskundige en stagiair bij VBSCW. In zijn derde bijdrage spreekt hij zijn waardering uit voor collega’s die in de zorg werken. Ze wisselen kennis en ervaringen uit, springen flexibel met de uitdagingen van deze tijd om en doen er alles voor om kwetsbare mensen bij te staan:

‘Ik ben Mohammed Ben Salah een ervaringsdeskundige op een breed gebied. Ik merk dat er in deze moeilijke corona tijd echt heel veel verandert is in de negatieve maar ook in de positieve zin voor iedereen. Het is ook wel gewoon een leer moment voor ons allen hoe gaan wij er mee om en wat gaan wij met ze allen doen. Zeker voor mij en voor al mijn collega,s die in de zorg werken en die zich inzetten voor de meest kwetsbare mensen en mensen met beperkingen. ik vindt het zo mooi om te zien hoe een ieder zich inzet en alle creatieve gedachten worden omgezet in daden en natuurlijk wel op een zo veilig mogelijk manier voor ons allen. Het is was effe wennen maar uit eindelijk zijn we samen sterk en kunnen wij het met zijn allen wel aan op een positieve manier. Ik ben heel trost op mij zelf en op al mijn collega,s in de zorg wereld, ik ben heel blij met deze gezegende baan om kwetsbare mensen te helpen waar dan ook. Ik leer ook elke dag en wij samen kijken hoe wij onze kennis en ervaringen kunnen uitwisselen en kunnen inzetten in de zorgwereld om het ondanks het moeilijk is toch een beetje makkelijk te maken voor de mede mens, ik blijf positief en geef dat positieve power ook elke dag weer mee aan mijn collega,s en ook aan mijn mede mens mee in deze zware tijd. En dat zorgt er voor dat wij er samen nog sterker uitkomen en het bestrijden van die ellendige virus kunnen beperken, en mensen het gevoel kunnen geven dat zei er niet alleen voor staan maar dat ze hulp kunnen krijgen op breed vlak in deze onzekere tijden. Veel creativiteit en veel samenwerking is daar voor nodig, nu nog meer dan normaal. Dank jullie allemaal mijn beste collega,s en alle vrijwilligers in de zorg.’

VerhaalperMens wil de stemmen laten klinken zoals ze bedoeld zijn. De verhalen spreken voor zich. Daarom kiezen we ervoor om de ingezonden teksten niet aan te passen of te redigeren. Wel voegen we aan elke bijdrage een samenvattende inleiding toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *