Zonnestralen en sociaal isolement

Bonita begon vorig jaar in Buurtkamer De Moddermolen als vrijwilligster. Ze genoot enorm van het werk en de sociale contacten. Ze zette haar creativiteit in bij de nieuwe Living Art Gallery Amsterdam en keerde stilaan terug in het arbeidsproces.

Corona nam in één klap haar dagbesteding weg. Bonita laafde zich aan de warme zonnestralen en startte vol energie weer op De Moddermolen, toen dat in andere vormen weer kon.

Bonita is blij dat ze twee zoons heeft en beseft heel goed hoe groot de dreiging van sociaal isolement is voor veel mensen.

‘In maart gooide Corona ook behoorlijk mijn weekritme in de war. Vorig jaar starte ik in De Moddermolen als vrijwilligster op de dinsdag en daar kwam al snel de maandag bij. Voor mij een unieke mogelijkheid om terug te keren in het arbeidsproces en te gaan doen wat ik graag wilde. Ik vond het heerlijk om die 2 dagen daar aanwezig te zijn en met de cliënten samen te werken aan het koken van een warme maaltijd op de maandag, de gesprekken in de vrouwengroep en mijn creatieve ‘ei’ kwijt te kunnen op de dinsdag in de, net nieuw, vorm krijgende ‘Living Art Gallery Amsterdam’.

Van de ene op de andere dag viel ook voor mij mijn opgebouwde dagbesteding dus weer weg en was ik samen met mijn 2 jong volwassen zoons 24/7 thuis. Niet wetende wat het ons allemaal zou brengen was dat best spannend. Gelukkig was daar al snel de zon en het mooie weer en heb ik mij gericht op veel uren buiten doorbrengen aan de prachtige Gaasperplas. Ik heb de zonnestralen opgezogen tot in het diepste van mijn ziel en heb het mijn batterij laten opladen om vol energie weer te starten toen dat kon. 

Door de veranderde indeling van de groepen en de hoeveelheid mensen die tegelijk op de locatie aanwezig konden en mochten zijn was dat alleen de dinsdag maar de voldoening om weer op pad te gaan was er niet minder om. We hebben de locatie voorzien van de door de kerngroepen gemaakte stukken tijdens de kerngroepen dag in het ‘Living Art Museum’. En met het kleine groepje hebben we onze draai wel weer gevonden.

Ik hoop voor iedereen dat we de hele periode snel achter ons kunnen laten want het is voor niemand een pretje. Ik ben blij dat ik mijn zoons om me heen heb en begrijp heel goed dat een sociaal isolement een serieus dreigende bijkomstigheid van Corona is.
Dat we elkaar maar snel weer gaan zien zonder beperkingen in het contact.’

Bonita aan de slag in de Living Art Gallery Amsterdam

VerhaalperMens wil de stemmen laten klinken zoals ze bedoeld zijn. De verhalen spreken voor zich. Daarom kiezen we ervoor om de ingezonden teksten niet aan te passen of te redigeren. Wel voegen we aan elke bijdrage een samenvattende inleiding toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *